Solihull

01 Stanier-extension
The house had a small separate kitchen and dining-room and suffered from restricted direct access to the large rear garden. Our Clients wanted a spacious kitchen – dining area that would act as the main living area of the house as suits modern life styles with good garden access. The solution involved the removal of a large part of the structure to the rear corner of the house. The extension structure relies on a steel frame largely supported by a single steel post at the junction of the bi-fold doorway and the curved glazing. We wanted to ensure that the extension integrated structurally to avoid any ‘tide mark’ showing alterations to the original structure. Removal of the existing rear wall was concealed by incorporating the steel frame within the construction envelope. Our Clients also wanted a solution with Wow! factor and they have advised that the project has met their requirements.

01_Stanier_01 02 Stanier-extension 03_Stanier 04_Stanier