Green4Life

Green for life: Retrofit Competition, Sunderland Winner of the British Homes Awards 2010 Retrofit eco design competition. The design for four houses in Sunderland won the most votes from readers of the Daily Telegraph. Each of the four homes in the terrace is configured to suit a different life stage. One is the ideal home for a young professional couple, with a double-height atrium and a galleried working space. In another, the attic has been converted into a third bedroom for a couple with two children, while in another, the attic has been rented to a lodger once the children leave home. The fourth adds a platform lift to access the first floor. The refurbishment strategy was two-fold; to re work the interiors spaces, wrapping the existing shell in a new warm overcoat to give it a robust long lasting exterior; and to add modern, insulated panel extensions (SIP) housing the entrance and service rooms.

Download Project Details


Green4life_1 Green4life_2Green4life_3Green4life_4